10 februari, 2006

Du gamla, du fria...

Sverige har tagit ställning mot grundläggande demokratiska värderingar och för politiskt korrekt "respekt" för religiös inskränkthet.
Med motiveringen att det finns en "hotbild" har Sverige valt att krypa för fundamentalistiska dogmer.

Så nu vet vi hur fritt Sverige är. Hotar någon med våld ryker yttrandefriheten fortare än man hinner säga jihad. Och som vi vet är det inte ens publiceringen av karikatyrbilder som stör extremisterna. Vi har offrat yttrandefriheten för en illusion.
Det är helt andra drivkrafter bakom islamofascisternas våld och hot.

(Och drivkraften bakom SverigeDemokraternas publicering är naturligtvis inte att försvara yttrandefriheten. De har bjudits ett ypperligt tillfälle att provocera fram motsättningar och rättfärdiga sig själva. Naturligtvis försitter de inte en sådan gratischans att bekräfta fördomar och försöka skapa polarisering mellan "ädla arier" och "barbariska blattar".)

Jan Guillou skriver att nutidens stora krig står mellan två sidor där den ena sidan har extremister som Expressen och den andra har extremister som Hamas.
Jag tror att den viktigaste motsättningen i vår tid är den mellan moderata muslimer och rabiata islamister. Vill vi stödja moderata muslimer kan vi inte låta rabiata islamister få diktera vår samhällsdebatt. Om det är några som är värda vår odelade solidaritet så är det de moderata muslimerna. De är de största förlorarna på västs underdåniga krypande inför våldet och terrorhoten från islamofascisterna.

Och det är på intet sätt bara i den muslimska världen de förlorar. Vår konflikträdda reträtt inför reaktionär intolerans medför naturligtvis ett sanktionerande av dem som vill flytta fram dessa åskådningars positioner även i väst.
Detta är något som bland andra socialdemokratiska kvinnoförbundets ordförande Nalin Pekgul fått erfara.
Jag tycker det är tragiskt att hon inte utnyttjat sin position mer för att lyfta fram denna aspekt i samhällsdebatten.


"I ett fritt land har varje person rätt att uttala sin egen åsikt och alla andra personer har rätt att inte lyssna."
- Norman Collie