29 augusti, 2010

Trolleri




Om någon mot förmodan följt replikväxlingen om klimatkatastrofen på miljöpartisten Stenbergs blogg med mig involverad, så publiceras här mitt senaste svar som Stenberg fann för gott att radera:

"Dina påståenden blir inte mer sanna av att du upprepar dem (ungefär som Al Gores inte heller blir det). Ditt generösa bruk av invektiv stärker inte dina "argument". Dina krampaktiga försök att flytta fokus från koldioxidläran till omreviderade påståenden om min blogg är däremot mycket underhållande. Du borde bli politiker!

Jag förstår att du är heligt upprörd över att inte alla delar din övertygelse. Förmodligen är det svårt att vara värdig i sin indignation då.
Dock vore det klädsamt att inte tillskriva mig de egenskaper som du själv demonstrerar. Exempelvis börjar undvikandet av frågan i mitt första inlägg bli tämligen flagrant nu...

Som svar på din senaste fråga tror jag att anledningen till att folk lyssnar på lögnare och idioter är komplex och förmodligen starkt kopplad till människans irrationella och sökande natur. Människor söker mening, bekräftelse, samhörighet, hopp och eskapism. Detta tar sig regelmässigt märkliga uttryck i alla mänskliga civilisationer. Författaren Michael Crichton höll 2003 ett väldigt belysande tal om fenomenet: http://climaterealists.com/index.php?id=2049"

Slutsatser och analyser av Stenbergs agerande överlåtes med förtjusning till läsarna.

1 Comments:

Blogger pojoel said...

Jag halkade in på Stenbergs inlägg av någon outgrundlig anledning. Ert replikskifte fick mig på gott humör, minsann!

Med förtjusning analyserade jag Stenbergs agerande och drog därpå en slutsats:

Mig synes att Monodemon sopade banan, arenan samt större delen av vårt svenska vägnät med alarmistpartisten Stenberg.
Givetvis förstår jag att han då var tvungen att censurera.

4:24 em  

Skicka en kommentar

<< Home