16 oktober, 2005

Triss i (s)

En liten summering av veckan som gått med hjälp av Dagens Industri:

Veckans ickenyhet.
Varför beskylls Sverige så ofta för att vara Landet Lagom? När det kommer till skatter och politikermakt är vi extremister utan motstycke.

Veckans In-your-face-Zimbawe!
Trots att vi häromveckan fick lära oss att Sverige är det tredje mest konkurrenskraftiga landet i världen så är det ingen som vill investera här! Märkligt...
Men vår stolta självständiga valuta spöar åtminstone skiten ur Zimbawes dollar! Woohoo!

Veckans arbetsmarknadsåtgärd.
Vad kan man säga...? Förra veckan kunde man med glädje konstatera att EU verkade kunna bidra till att göra Sverige lite mindre totalitärt och socialistiskt. Kollektivistkartellen verkar dock ha föresatt sig att varje steg framåt ska bemötas med två steg tillbaka. Lagförslaget som nu utreds är så befängt att man baxnar. Deltidsjobb ska i sann totalitär anda förbjudas och någon (fack/stat?) ska sitta och avgöra vilka som egentligen har utrymme att anställa på heltid!

Naturligtvis skulle deltidsjobben inte försvinna av att man lagstiftar mot dem, de skulle reserveras för dem som är tillräckligt driftiga och dristiga för att starta egen firma. Som egenföretagare har du ju inga rättigheter och ingen uppdragsgivare har skyldighet att anlita dig på heltid. För alla inom vård och omsorg som i hemlighet är nöjda med att stämpla upp till heltid skulle tillvaron slås sönder. Tvingas till heltid eller ge upp a-kassan!
Man önskar nästan att idiotin går igenom för att det ska bli uppenbart för att alla att socialism slår hårdast mot de svagaste.